De Weersverwachting,

Weersverwachtingen zijn voorspellingen over het weer voor de komende dag, dagen of soms zelf weken. Een meteoroloog doet deze voorspellingen aan de hand van verschillende instrumenten. Op www.weersverwachtingen.nl kunt u weersverwachtingen opzoeken voor de gehele wereld. Of u nu het weer van de komende dagen in Hong Kong of Groot-Brittannie, in Maastricht of Amsterdam wilt weten, met de simpele zoekmachine heeft u binnen twee seconden een gedetailleerd overzicht.

Waarom voorspellen?
Sinds mensenheugenis is het weer van groot belang bij verschillende bezigheden. Vooral buitenactiviteiten lopen nog wel eens letterlijk in het water wanneer het onverwachts begint te stortregenen. Om deze problemen te voorkomen is men begonnen met het voorspellen van het weer. Dit gebeurde al vele jaren geleden aan de hand van fabels en feiten. Huilende engelen zouden regen veroorzaken, vormen van wolken die slechte oogsten veroorzaakten door storm en natuurlijk God die mensen strafte door slecht weer te maken. Maar niet alle voorspellingen van vroeger zijn op onwaarheden berust. Oude gezegden over het weer bevatten vaak een kern van waarheid: "Ochtendrood geeft water in de sloot." Met dit gezegde wordt bedoelt dat wanneer met het opgaan van de zon de lucht roodgekleurd is, het gaat regenen die dag. Dit is een juiste veronderstelling. De rode gloed in de lucht komt door damp- en stofdeeltjes in de lucht die wolkvorming creeren. Deze wolken regenen vaak diezelfde dag nog uit.


Hoe voorspellen?
Tegenwoordig is het voorspellen van het weer een veel serieuzere aangelegenheid. Meteorologen volgen een speciale studie (meteorologie) om op grond van het weer uit het verleden het weer van de toekomst te voorspellen. In het begin gebeurde deze voorspelling aan de hand van enkel een thermometer en het weer van eerdere dagen, later kwamen er ook zonmeters, regenmeters, windmeters en luchtvochtigheidapparatuur. Natuurlijk is het zo dat hoe meer instrumenten gebruikt worden bij de voorspelling, hoe nauwkeuriger de voorspelling zal zijn. Tegenwoordig maken meteorologen gebruik van modelberekeningen, speciale computerprogramma's die alles met elkaar combineren. Een van deze speciale computers is de Japanse "Earth Simulator". Dit computerprogramma combineert alle meetinstrumenten met de veranderingen in de atmosfeer, vegetatie en oceanen. Verder is de menselijke invloed ook van groot belang op weersvoorspellingen, aangezien menselijke activiteiten ook van grote invloed zijn op het weer en het klimaat. Meer informatie over het klimaat kunt u natuurlijk nalezen op deze site onder het kopje "het klimaat".

Meteorologie
Voorspellingen worden al jaren gedaan, maar ook goed onderbouwde weersverwachtingen worden al jaren onderzocht. Het woord "meteorologie" is afkomstig uit een boek van filosoof Aristoteles uit 340 voor Christus. Hij wordt de eerste meteoroloog van de wereld genoemd. Nauwkeurige meetinstrumenten volgden pas veel later, zo rond 1643. In dit jaar werd de barometer uitgevonden. Met dit instrument kan de luchtdruk berekend worden. Na duizenden jaren van onderzoek is er nu een stabiel systeem om weesverwachtingen te uiten.

Toekomst
Met de opmars van alle digitale mogelijkheden, is het bekijken van de weersverwachtingen niet meer beperkt tot het journaal. Tegenwoordig heeft iedereen de mogelijkheid om het weer van de toekomst te bekijken op het Internet. Dit biedt uitkomst voor mensen die op onregelmatige tijden weersinformatie nodig hebben, maar ook voor bijvoorbeeld bedrijven die ieder uur de weersverwachtingen nodig hebben, omdat ze bij slecht weer misschien hun activiteiten moeten staken. Verder is de verandering van het klimaat de laatste tijd natuurlijk ook een veelbesproken onderwerp, waardoor meteorologen en hun voorspellingen extra belangrijk zullen worden in de toekomst.

Waarom www.weersverwachtingen.nl?
www.weersverwachtingen.nl brengt u het beste en laatste nieuws op het gebied van weersverwachting. Via de eerder genoemde zoekmachine heeft u de mogelijkheid op ieder gewenst moment van de dag de weersvoorspellingen te zien. De site biedt u niet alleen de minimale en maximale temperaturen van vandaag en de komende vier dagen, ook heeft u de mogelijkheid de windrichting en de neerslagkans te bezichtigen. Voor een snelle blik op de weersverwachtingen bekijkt u het schema, voor meer gedetailleerde informatie kunt u naar beneden scrollen. Op deze manier zult u nooit of te nimmer onvoorbereid de deur uitstappen! Verder is op deze uitgebreide weersite per stad of land een kleine uitleg gegeven over het klimaat en het weer van het verleden. Op deze manier kunt u duidelijk zien of het voorspelde weer abnormale metingen geeft in vergelijking met het weer van het verleden. Ook een handigheidje aan de site is dat wanneer u het weer opvraagt uit bijvoorbeeld Amerika, dit wordt weergegeven in de voor ons bekende graden Celsius. De Amerikaanse bevolking hanteert doorgaans het stelsel van Fahrenheit. De omrekening van Fahrenheit naar Celsius gebeurt via een speciale formule. Deze formule is niet erg handig en snel om te rekenen, daarom heeft www.weersverwachtingen.nl dit reeds voor u gedaan.

Onze weersverwachtingen bieden u net dat extra's dat bepalend kan zijn voor uw dag. Kortom: Wilt u geen natte voeten, kijk dan voor u de deur uitgaat even op www.weersverwachtingen.nl!