Zoek land / plaats

Weer in Denemarken,

Op deze pagina vindt u meer informatie over het actuele weer in Denemarken. Wij hebben getracht om de weersinformatie zo gemakkelijk mogelijk aan u te presenteren door middel van een duidelijk symbool en stukje tekst. Voor Denemarken hebben wij van meerdere plekken actuele weer informatie. Wij raden u aan om een plaats te kiezen onder het blok met weerinformatie.VAKANTIES

Boek uw vakanties

TIPS

Onze tips

WEER VIA SMS

Weer via sms

NIEUWSBRIEF

Meld u aan

SMS Weerbericht AAN NAAR 3010

Ontvang elke ochtend het actuele weer van vandaag en morgen op je mobiele telefoon.
(35 cent p.o.b. max. 1 sms per dag)

EMAIL NIEUWSBRIEF

Wekelijks een nieuwsbrief van weersverwachtingen.nl?
 • Actueel weerPijl naar data

HET WEER IN DENEMARKEN

 • icons/temp_nodata.pngMax. temperatuur
  °C
 • icons/temp_nodata.pngMin. temperatuur
  °C
 • icons/wind_nodata.pngWindrichting / -kracht
  graden / m. per sec.
 • icons/0cloud.pngVochtigheid
  %
 • Weerbeschrijving

In sfeer op vakantie? Boek nu bij Eliza was here!

Sorry! Er is geen informatie beschikbaar voor Sindal Flyveplads, Denmark.


For all our English speaking visitors

It's still work in progress, but we have some weather information available in English, most certainly also for Denemarken, but you will have to look for it by changing country and city yourself. It's as good as real-time, so enjoy.


This is the current weather in Sindal Flyveplads, Denmark:

Sorry! Er is geen informatie beschikbaar voor Sindal Flyveplads, Denmark.

Eigenlijk verschilt het weer van Denemarken niet zoveel met het Nederlandse weer. Het is er over het algemeen een paar graden kouder, er valt iets vaker sneeuw en het vriest er meer. Echt veel verschillen in temperatuur tussen de zomer en de winter is er niet. De invloed van de zee is daarvoor te groot. Jutland vormt daarop een uitzondering. Daar kunnen de temperaturen in de zomer wel eens oplopen tot 25 graden. Vooral de waddeneilanden in het zuiden van Jutland willen in de zomer wel eens van dat mooie weer afgeven. Maar echt vaak gebeurt dat niet. Gemiddeld ligt de zomertemperatuur van geheel Denemarken tenslotte zo rond de 16 graden. Wanner u de winter in Denemarken wilt vergelijken met die in Nederland dan moet u er vanuit gaan dat het in Denemarken zo’n 3 graden kouder is dan in Nederland. En in het midden van Jutland gaat u het nog ietsje kouder krijgen. Zoals gezegd vriest het ook beduidend meer dan In Nederland. En wanneer het vriest in Denemarken dan vriest het echt. Gemiddeld tellen de weermannen zo’n 12 vriesdagen per jaar. In Jutland zijn soms temperaturen van -30 tijdens de wintermaanden gemeten. Heel erg koud dus, maar het zijn wel extremen. Regen valt er netzoals bij u thuis eigenlijk het hele jaar door. Maar de zomer kent de meeste neerslag. Gemiddeld regent het in Denemarken 180 dagen per jaar. Sneeuwen doet het uiteraard in de winter en Jutland kent zo’n 39 dagen per jaar waarin u sneeuw kan aantreffen. En die sneeuw blijft overigens lang liggen.


Interactief actueel weer Europa

Om het weer in Europa optimaal te kunnen bekijken bieden wij u een interactieve kaart van Europa. Deze service is het best te bekijken op uw volle scherm-breedte, maar wij houden u toch graag binnen onze site ;). Klik hier voor een volledige beleveing of gebruik het kaartje hieronder (aanbevolen).