Zoek land / plaats

Weer in Finland,

Op deze pagina vindt u meer informatie over het actuele weer in Finland. Wij hebben getracht om de weersinformatie zo gemakkelijk mogelijk aan u te presenteren door middel van een duidelijk symbool en stukje tekst. Voor Finland hebben wij van meerdere plekken actuele weer informatie. Wij raden u aan om een plaats te kiezen onder het blok met weerinformatie.VAKANTIES

Boek uw vakanties

TIPS

Onze tips

WEER VIA SMS

Weer via sms

NIEUWSBRIEF

Meld u aan

SMS Weerbericht AAN NAAR 3010

Ontvang elke ochtend het actuele weer van vandaag en morgen op je mobiele telefoon.
(35 cent p.o.b. max. 1 sms per dag)

EMAIL NIEUWSBRIEF

Wekelijks een nieuwsbrief van weersverwachtingen.nl?
 • Actueel weerPijl naar data

HET WEER IN FINLAND

 • icons/temp_nodata.pngMax. temperatuur
  °C
 • icons/temp_nodata.pngMin. temperatuur
  °C
 • icons/wind_nodata.pngWindrichting / -kracht
  graden / m. per sec.
 • icons/0cloud.pngVochtigheid
  %
 • Weerbeschrijving
Ook op deze site beschikbaar:

Weersverwachting Finland

Klimaat FinlandIn sfeer op vakantie? Boek nu bij Eliza was here!

Sorry! Er is geen informatie beschikbaar voor Mikkeli, Finland.


For all our English speaking visitors

It's still work in progress, but we have some weather information available in English, most certainly also for Finland, but you will have to look for it by changing country and city yourself. It's as good as real-time, so enjoy.


This is the current weather in Mikkeli, Finland:

Sorry! Er is geen informatie beschikbaar voor Mikkeli, Finland.

Waarschijnlijk denkt u bij het Finlandse weer aan kou, sneeuw en heel veel ijs. En daar heeft u helemaal gelijk in. Maar Finland is een groot land met zeer extreme temperaturen. De zomers kunnen er heet worden. In het zuiden kunnen de temperaturen oplopen tot zo’n 25 graden in de zomer. Dat valt dan nog wel mee. Maar meer naar het noorden, in Lapland, worden soms wel temperaturen van boven de dertig grden gemeten. Gelukkig duurt de zomer maar heel kort in Lapland. Na twee maanden kunt u weer genieten van ijs en sneeuw. En dat is waarschijnlijk de reden waarom u naar het noorden van het grote merenland bent getogen. In de winter liggen de temperaturen een stuk lager dan in de zomer. In het noorden kan het behoorlijk hard en lang vriezen. Het kwik kan tot zo’n 20 graden onder nul dalen. En wanneer u denkt dat u in het zuiden beter af bent dan geldt dat maar voor een klein deel. Het vriest er nog steeds zo’n 10 graden. En wie van statistieken houdt moet weten dat de laagst gemeten temperatuur -51 graden is geweest. Dat was in 1999. En het warmst was het in 1914. Toen steeg het kwik naar 36 graden. Het zijn weliswaar extremen maar ze laten wel zien wat u van het weer kunt verwachten wanneer u naar Finland op vakantie gaat. Houdt u niet van regen dan doet u er goed aan om naar het noorden van het land te gaan. Daar valt beduidend minder water dan in het zuiden. Daar valt iets meer regen dan in Nederland, en u weet dat het veel regent bij u thuis. Augustus is overigens de maand waarin het het meest regent. Sneeuw valt uiteraard in de winter. En hier is het precies andersom dan met de regen. In het noorden sneeuwt het beduidend meer dan in het zuiden. In februari valt de meeste sneeuw in Finland. En de sneeuw blijft overigens lang liggen. Daarnaast kunt u vooral in de binnenlanden van Finland soms wel meer dan 1 meter sneeuw aantreffen.


Interactief actueel weer Europa

Om het weer in Europa optimaal te kunnen bekijken bieden wij u een interactieve kaart van Europa. Deze service is het best te bekijken op uw volle scherm-breedte, maar wij houden u toch graag binnen onze site ;). Klik hier voor een volledige beleveing of gebruik het kaartje hieronder (aanbevolen).