Zoek land / plaats

Weer in Frankrijk,

Op deze pagina vindt u meer informatie over het actuele weer in Frankrijk. Wij hebben getracht om de weersinformatie zo gemakkelijk mogelijk aan u te presenteren door middel van een duidelijk symbool en stukje tekst. Voor Frankrijk hebben wij van meerdere plekken actuele weer informatie. Wij raden u aan om een plaats te kiezen onder het blok met weerinformatie.VAKANTIES

Boek uw vakanties

TIPS

Onze tips

WEER VIA SMS

Weer via sms

NIEUWSBRIEF

Meld u aan

SMS Weerbericht AAN NAAR 3010

Ontvang elke ochtend het actuele weer van vandaag en morgen op je mobiele telefoon.
(35 cent p.o.b. max. 1 sms per dag)

EMAIL NIEUWSBRIEF

Wekelijks een nieuwsbrief van weersverwachtingen.nl?
 • Actueel weerPijl naar data

HET WEER IN FRANKRIJK

 • Max. temperatuur
  °C
 • Min. temperatuur
  °C
 • Windrichting / -kracht
  graden / m. per sec.
 • Vochtigheid
  %
 • Weerbeschrijving
Ook op deze site beschikbaar:

Weersverwachting Frankrijk

Klimaat FrankrijkIn sfeer op vakantie? Boek nu bij Eliza was here!

Wij hebben momenteel geen data van deze plaats en het lijkt erop dat er momenteel geen stations zijn die betrouwbare data kunnen leveren in dit gebied. Excuus voor het ongemak.


For all our English speaking visitors

It's still work in progress, but we have some weather information available in English, most certainly also for Frankrijk, but you will have to look for it by changing country and city yourself. It's as good as real-time, so enjoy.


Het weer van Frankrijk is misschien wel net zo veelzijdig als de wijnen die het land kent. Het noorden van Frankrijk is gemiddeld een stuk kouder dan het zuiden. Aan de kust in het westen lijkt het weer veel op dat van Nederland en Engeland. Er is veel regen gedurende het hele jaar. De zomers zijn zacht en aangenaam terwijl de winters fris kunnen zijn. Meer landinwaarts wordt het weer van Frankrijk ook anders. De winters kunnen er behoorlijk koud zijn met veel sneeuwval. De zomers zijn daarentegen weer veel warmer dan aan de noordelijke kusten. Een stad als Parijs is , zoals velen zeggen, het mooist in de lente. De zon kan zeer aangenaam schijnen en zet de mooie bezienswaardigheden netjes in het licht. Parijse zomers kunnen erg heet zijn. Temperaturen van boven de 30 graden zijn niet uitzonderlijk. Het beste weer van Frankrijk vindt u natuurlijk aan de Middellandse Zeekust. De zomers zijn warm maar er is voldoende verkoeling in de vorm van de zee. Bovendien waait er immer een frisse bries vanuit de zee. De winters zijn er zacht en aangenaam maar kunnen behoorlijk verstoord worden door de Mistral wind.


Interactief actueel weer Europa

Om het weer in Europa optimaal te kunnen bekijken bieden wij u een interactieve kaart van Europa. Deze service is het best te bekijken op uw volle scherm-breedte, maar wij houden u toch graag binnen onze site ;). Klik hier voor een volledige beleveing of gebruik het kaartje hieronder (aanbevolen).