Zoek land / plaats

Weer in Hongarije,

Op deze pagina vindt u meer informatie over het actuele weer in Hongarije. Wij hebben getracht om de weersinformatie zo gemakkelijk mogelijk aan u te presenteren door middel van een duidelijk symbool en stukje tekst. Voor Hongarije hebben wij van meerdere plekken actuele weer informatie. Wij raden u aan om een plaats te kiezen onder het blok met weerinformatie.VAKANTIES

Boek uw vakanties

TIPS

Onze tips

WEER VIA SMS

Weer via sms

NIEUWSBRIEF

Meld u aan

SMS Weerbericht AAN NAAR 3010

Ontvang elke ochtend het actuele weer van vandaag en morgen op je mobiele telefoon.
(35 cent p.o.b. max. 1 sms per dag)

EMAIL NIEUWSBRIEF

Wekelijks een nieuwsbrief van weersverwachtingen.nl?
 • Actueel weerPijl naar data

HET WEER IN HONGARIJE

 • icons/temp_nodata.pngMax. temperatuur
  °C
 • icons/temp_nodata.pngMin. temperatuur
  °C
 • icons/wind_nodata.pngWindrichting / -kracht
  graden / m. per sec.
 • icons/0cloud.pngVochtigheid
  %
 • Weerbeschrijving
Ook op deze site beschikbaar:

Weersverwachting Hongarije

Klimaat HongarijeIn sfeer op vakantie? Boek nu bij Eliza was here!

Sorry! Er is geen informatie beschikbaar voor Miskolc, Hungary.


For all our English speaking visitors

It's still work in progress, but we have some weather information available in English, most certainly also for Hongarije, but you will have to look for it by changing country and city yourself. It's as good as real-time, so enjoy.


This is the current weather in Miskolc, Hungary:

Sorry! Er is geen informatie beschikbaar voor Miskolc, Hungary.

Om maar direct met de deur in huis te vallen, de gemiddelde jaartemperatuur van Hongarije ligt net zo hoog als in Nederland. Om precies te zijn zo’n 10 graden. En daar houdt de vergelijking met Nederland dan ook mee op. Zomers in Hongarije lijken immers meer op die van landen zoals Spanje en Italie. Mediterrane zomers dus waarin het kwik wel kan oplopen tot bij de dertig graden. En dat is natuurlijk niet verkeerd. Helamaal niet wanneer u bij het populaire vakantiegebied rondom het Balaton meer uw tent gaat opzetten. Daar is het echt genieten geblazen tijderns de zomermaanden. Overigens daalt de temperatuur in de meeste gebieden tijdens de zomernachten. Gemiddeld ligt de temperatuur dan op zo’n 15 graden. Hoeft u in ieder geval niet zwetend uw tent in en waarschijnlijk slaapt u bij dit soort temperaturen ook wat beter. Tijdens de winter is het weer een stuk kouder in Hongarije. Op de vlakten in het zuidoosten van het land kan het kwik soms wel dalen tot -15 graden. Bent u in de buurt van het Balaton meer dan kunt u wellicht uw schaatsen onderbinden. En sneeuwen doet het zo’n 30 dagen per jaar. Uiteraard valt er in de bergen meer sneeuw dan in het laagland. De sneeuw blijft overigens vrij lang liggen. Het geeft steden zoals Budapest maar ook het platteland een prachtig aanzicht. Het mag dan vrij veel sneeuwen in Hongarije, regenen doet het weer behoorlijk weinig. Voor wie van statistieken houdt moet het doen met zo’n 500 tot 600 mm per jaar. In Slowenie, het zuidwesten valt er met een gemiddelde van 800 mm weer iest meer regen. Bovendien kan het tijdens de regenbuien ook behoorlijk onweren. Hongarije is nu eenmaal een van de onweersrijkste gebieden van Europa. Gezllig toch, dat gedonder, wanneer u warm onder de lakens in uw hotelkamer ligt. Maar misschien wel weer iets spannender wanneer u gewoon in uw tentje aan het Balaton meer ligt. Het harde gedonder kan op uw zenuwen gaan werken. Oordopjes mee dus naar Hongarije.


Interactief actueel weer Europa

Om het weer in Europa optimaal te kunnen bekijken bieden wij u een interactieve kaart van Europa. Deze service is het best te bekijken op uw volle scherm-breedte, maar wij houden u toch graag binnen onze site ;). Klik hier voor een volledige beleveing of gebruik het kaartje hieronder (aanbevolen).