Zoek land / plaats

Weer in Ijsland,

Op deze pagina vindt u meer informatie over het actuele weer in Ijsland. Wij hebben getracht om de weersinformatie zo gemakkelijk mogelijk aan u te presenteren door middel van een duidelijk symbool en stukje tekst. Voor Ijsland hebben wij van meerdere plekken actuele weer informatie. Wij raden u aan om een plaats te kiezen onder het blok met weerinformatie.VAKANTIES

Boek uw vakanties

TIPS

Onze tips

WEER VIA SMS

Weer via sms

NIEUWSBRIEF

Meld u aan

SMS Weerbericht AAN NAAR 3010

Ontvang elke ochtend het actuele weer van vandaag en morgen op je mobiele telefoon.
(35 cent p.o.b. max. 1 sms per dag)

EMAIL NIEUWSBRIEF

Wekelijks een nieuwsbrief van weersverwachtingen.nl?
 • Actueel weerPijl naar data

HET WEER IN IJSLAND

 • icons/temp_nodata.pngMax. temperatuur
  °C
 • icons/temp_nodata.pngMin. temperatuur
  °C
 • icons/wind_nodata.pngWindrichting / -kracht
  graden / m. per sec.
 • icons/0cloud.pngVochtigheid
  %
 • Weerbeschrijving
Ook op deze site beschikbaar:

Weersverwachting Ijsland

Klimaat IjslandIn sfeer op vakantie? Boek nu bij Eliza was here!

Sorry! Er is geen informatie beschikbaar voor Skjaldthingsstadir, Iceland.


For all our English speaking visitors

It's still work in progress, but we have some weather information available in English, most certainly also for Ijsland, but you will have to look for it by changing country and city yourself. It's as good as real-time, so enjoy.


This is the current weather in Skjaldthingsstadir, Iceland:

Sorry! Er is geen informatie beschikbaar voor Skjaldthingsstadir, Iceland.

Wie van een ruig landschao houdt en geen grote hekel aan regen heeft doet er goed aan om eens een bezoek te brengen aan IJsland. Het eiland dat vlak onder de poolcirkel ligt, brengt weer voor dat u wellicht een beetje gaat verbazen. Een voorbeeld daarvan is de zomer van 2004 waarin het kwik op het eiland op sommige plaatsen steeg tot 27 graden. En dat was nogal wat voor de IIslanders want normaal ligt de gemiddelde zomertemperatuur op het eiland rond de 15 graden. U begrijpt dat de warmwaterbronnen leeg waren en de mensen verkoeling zochten in het koele water van de zwembaden. Hoe meer u naar het noorden richting de poolcirkel trekt, des te kouder het wordt. In de zuidelijk gelegen hoofdstad Reykjavik heeft u te maken met een gemiddelde jaartemperatuur van 5 graden. In het midden van het land, waar de bergen zijn is dt opeens zo’n -5 graden. Wilt u de gletsjers zien dan kan het opeens in de winter wel zo’n -20 graden worden. En dat is natuurlijk heel erg koud. Misschien wel iets te koud om nog te kunnen genieten. Regenen doet het veelvuldig in IJsland. Vooral het zuiden kent veel van deze natte neerslag. Meer naar noorden wordt deze regen uiteraard sneeuw. Het is het typische IJslandse weer wat u waarschijnlijk wel kent van de televisie. Sneeuw en vrieskou die weken aanhouden. Maar over het algemeen valt het weer in IJsland dus best wel mee. De zomers kunnen , natuurlijk afhankelijk van waar u zich bevindt op het eiland, best wel aangenaam zijn. Voor de winters geldt eigenlijk een beetje hetzlfde. Reykjavik, de plaats die u vast en zeker gaat bezoeken, kent in de winter een gemiddlde temperatuur van 3 graden overdag en -2 in de nacht. En dat betekent dus diep onder de dekens kruipen en lekker slapen. En dee zomers in Reykjavik zijn gewoon te doen. Een gemiddelde van 13 graden is dan wel een stuk kouder dan in Nederland, maar onaangenaam koud is het ook weer niet.


Interactief actueel weer Europa

Om het weer in Europa optimaal te kunnen bekijken bieden wij u een interactieve kaart van Europa. Deze service is het best te bekijken op uw volle scherm-breedte, maar wij houden u toch graag binnen onze site ;). Klik hier voor een volledige beleveing of gebruik het kaartje hieronder (aanbevolen).