Zoek land / plaats

Weer in Italie,

Op deze pagina vindt u meer informatie over het actuele weer in Italie. Wij hebben getracht om de weersinformatie zo gemakkelijk mogelijk aan u te presenteren door middel van een duidelijk symbool en stukje tekst. Voor Italie hebben wij van meerdere plekken actuele weer informatie. Wij raden u aan om een plaats te kiezen onder het blok met weerinformatie.VAKANTIES

Boek uw vakanties

TIPS

Onze tips

WEER VIA SMS

Weer via sms

NIEUWSBRIEF

Meld u aan

SMS Weerbericht AAN NAAR 3010

Ontvang elke ochtend het actuele weer van vandaag en morgen op je mobiele telefoon.
(35 cent p.o.b. max. 1 sms per dag)

EMAIL NIEUWSBRIEF

Wekelijks een nieuwsbrief van weersverwachtingen.nl?
 • Actueel weerPijl naar data

HET WEER IN ITALIE

 • icons/temp_nodata.pngMax. temperatuur
  °C
 • icons/temp_nodata.pngMin. temperatuur
  °C
 • icons/wind_nodata.pngWindrichting / -kracht
  graden / m. per sec.
 • icons/0cloud.pngVochtigheid
  %
 • Weerbeschrijving
Ook op deze site beschikbaar:

Weersverwachting Italie

Klimaat ItalieIn sfeer op vakantie? Boek nu bij Eliza was here!

Sorry! Er is geen informatie beschikbaar voor Catania / Sigonella, Italy.


For all our English speaking visitors

It's still work in progress, but we have some weather information available in English, most certainly also for Italie, but you will have to look for it by changing country and city yourself. It's as good as real-time, so enjoy.


This is the current weather in Catania / Sigonella, Italy:

Sorry! Er is geen informatie beschikbaar voor Catania / Sigonella, Italy.

Het weer van Italie kan erg verschillen. Het land is groot en met name de winters in het noorden en zuiden zijn totaal verschillend. In de noordelijke Alpen, maar ook in Milaan, kan het vriezen, terwijl een stad als Palermo op het eiland Sicilie winters kent waarin de temperatuur kan oplopen tot zo’n 20 graden. De zomers in Italie lijken wel wat meer op elkaar. Maar ook hier maakt het nogal wat verschil uit waar u zich bevindt en op welke hoogte dat is. Aan de kusten zijn de zomers zeer aangenaam door een verkoelende bries die vanuit zee het land in waait. Wel regent het aan de westkust wat meer dan aan de oostkust van Italie. Ook zijn de winters in het westen ietsje warmer. In de binnenlanden kan het flink heet worden terwijl het in de maanden december en januari kan sneeuwen. De Appenijnen die een groot gedeelte van het binneland vormen kunnen in de winter erg koud zijn. Rome dat aan de westkant van de Appenijnen ligt kent hete zomers waarin het kwik kan oplopen tot zo’n 30 graden. In de winter kan het met zo’n 2 graden behoorlijk fris zijn. Sicilie en Sardinie, de twee eilanden in het zuiden van Italie kennen de meeste zonuren van het land. Het weer in Italie is daar vooral in de winter erg zacht. Sicilie kent de meest warme winter van het land. Op Sardinie is het slechts een fractie kouder. Omdat beide eilanden bergen hebben kan de temperatuur lokaal behoorlijk verschillen. De Etna-vulkaan op Sicilie , met een hoogte van 3000 meter, is in de wintermaanden bedekt met sneeuw.


Interactief actueel weer Europa

Om het weer in Europa optimaal te kunnen bekijken bieden wij u een interactieve kaart van Europa. Deze service is het best te bekijken op uw volle scherm-breedte, maar wij houden u toch graag binnen onze site ;). Klik hier voor een volledige beleveing of gebruik het kaartje hieronder (aanbevolen).