Zoek land / plaats

Weer in Kroatie,

Op deze pagina vindt u meer informatie over het actuele weer in Kroatie. Wij hebben getracht om de weersinformatie zo gemakkelijk mogelijk aan u te presenteren door middel van een duidelijk symbool en stukje tekst. Voor Kroatie hebben wij van meerdere plekken actuele weer informatie. Wij raden u aan om een plaats te kiezen onder het blok met weerinformatie.VAKANTIES

Boek uw vakanties

TIPS

Onze tips

WEER VIA SMS

Weer via sms

NIEUWSBRIEF

Meld u aan

SMS Weerbericht AAN NAAR 3010

Ontvang elke ochtend het actuele weer van vandaag en morgen op je mobiele telefoon.
(35 cent p.o.b. max. 1 sms per dag)

EMAIL NIEUWSBRIEF

Wekelijks een nieuwsbrief van weersverwachtingen.nl?
 • Actueel weerPijl naar data

HET WEER IN KROATIE

 • icons/temp_nodata.pngMax. temperatuur
  °C
 • icons/temp_nodata.pngMin. temperatuur
  °C
 • icons/wind_nodata.pngWindrichting / -kracht
  graden / m. per sec.
 • icons/0cloud.pngVochtigheid
  %
 • Weerbeschrijving
Ook op deze site beschikbaar:

Weersverwachting Kroatie

Klimaat KroatieIn sfeer op vakantie? Boek nu bij Eliza was here!

Sorry! Er is geen informatie beschikbaar voor Rijeka / Omisalj, Croatia.


For all our English speaking visitors

It's still work in progress, but we have some weather information available in English, most certainly also for Kroatie, but you will have to look for it by changing country and city yourself. It's as good as real-time, so enjoy.


This is the current weather in Rijeka / Omisalj, Croatia:

Sorry! Er is geen informatie beschikbaar voor Rijeka / Omisalj, Croatia.

Verreweg het meest bekend van Kroatie is de Dalmatische kust die aan de Adriatische Zee ligt. Het is de meest populaire vakantiebestemming van het land. Het weer van Kroatie is daar ronduit gezegd gewoon lekker. In de zomer schijnt volop de zon en u kunt er heerlijk genieten van de fraaie stranden. De winters aan de kust zijn met een gemiddelde van zo’n 10 graden erg mild. Gedurende de wintermaanden is het wel een stuk rustiger aan de kust van Kroatie. Dat komt niet echt door het weer van Kroatie maar meer omdat er dan gewoon veel gesloten is. De winter in steden zoals Dubrovnik of Split zijn uitstekend om de steden te verkennen. Het is er niet te koud maar het kan wel veel regenen. Daarnaast kan in de wintermaanden ook de zon een stuk minder schijnen. Het aantal zonuren daalt met zo’n 3 uur per dag. Het weer van Kroatie in het noorden van het land kent meer extremen. De winters zijn er kouder en de zomers beduidend heter en droger dan aan de kust. In het noorden ligt ook de hoofdstad Zagreb. In de stad verschilt het wer erg van kuststeden zoals Dubrovnik en Split. De winters kunnen in Zagreb erg koud zijn, terwijl de temperaturen aan de kust nog aangenaam aanvoelen. De zomers verschillen wat minder van elkaar. Waarschijnlijk zult u het zomerweer van Kroatie aan de kust wat lekkerder vinden dan in Zagrab. Daar kan de hitte verstikkend zijn. Wanneer u een echte strand- en zonzoeker bent dan kunt u Kroatie het best in de lente of de herfst bezoeken. Tijdens de deze maanden is het weer van Kroatie het lekkerst. De zomers zijn vaak erg druk en wellicht ook wat te heet. Natuurlijk is het maar net wat u zoekt in Kroatie. Wanneer u op zoek bent naar koude en sneeuw dat moet gewoon in de winter naar Kroatie gaan en de binnenlanden opzoeken.


Interactief actueel weer Europa

Om het weer in Europa optimaal te kunnen bekijken bieden wij u een interactieve kaart van Europa. Deze service is het best te bekijken op uw volle scherm-breedte, maar wij houden u toch graag binnen onze site ;). Klik hier voor een volledige beleveing of gebruik het kaartje hieronder (aanbevolen).