Zoek land / plaats

Weer in Madrid,

Op deze pagina vindt u meer informatie over het actuele weer in Madrid. Wij hebben getracht om de weersinformatie zo gemakkelijk mogelijk aan u te presenteren door middel van een duidelijk symbool en stukje tekst. Voor Madrid hebben wij van meerdere plekken actuele weer informatie. Wij raden u aan om een plaats te kiezen onder het blok met weerinformatie.VAKANTIES

Boek uw vakanties

TIPS

Onze tips

WEER VIA SMS

Weer via sms

NIEUWSBRIEF

Meld u aan

SMS Weerbericht AAN NAAR 3010

Ontvang elke ochtend het actuele weer van vandaag en morgen op je mobiele telefoon.
(35 cent p.o.b. max. 1 sms per dag)

EMAIL NIEUWSBRIEF

Wekelijks een nieuwsbrief van weersverwachtingen.nl?
 • Actueel weerPijl naar data

HET WEER IN MADRID

 • Max. temperatuur
  °C
 • Min. temperatuur
  °C
 • Windrichting / -kracht
  graden / m. per sec.
 • Vochtigheid
  %
 • Weerbeschrijving
Ook op deze site beschikbaar:

Weersverwachting Madrid

Klimaat MadridIn sfeer op vakantie? Boek nu bij Eliza was here!

Wij hebben momenteel geen data van deze plaats en het lijkt erop dat er momenteel geen stations zijn die betrouwbare data kunnen leveren in dit gebied. Excuus voor het ongemak.


For all our English speaking visitors

It's still work in progress, but we have some weather information available in English, most certainly also for Madrid, but you will have to look for it by changing country and city yourself. It's as good as real-time, so enjoy.


Wat het weer betreft is deze hoofdstad van Spanje een beetje de stad van extremen. De Madrilenen zeggen er zelf het volgende over. ,,Sol o sombre”. Zon of schaduw. En dan allebei in extremen. Neem de zomer maar eens. U kunt in Madrid een verzengende hitte verwachten. Temperaturen die stijgen tot bij de 40 graden zijn echt geen uitzondering. Ga daar maar eens aan staan in deze drukke stad. Regent valt er bovendien nauwelijks in de zomermaanden. In juli en augustus regent het er gemiddeld 3 dagen. Madrid is op Athene na dan ook de droogste stad van Europa. U moet dus echt verkoeling gaan vinden in een van de mooie parken of gewoon binnen blijven. Dat doen de Madrilenen zelf ook trouwens. Tussen de middag, de befaamde siesta, gaat u weinig mensen buiten aantreffen. Het is er gewoon te warm. Afkoeling vindt u wel in de avonduren en nacht. Het kwik daalt dan behoorlijk en de stad wordt wat meer aangenaam om te verkennen. Wel weer positief is dat de stad niet zo’n hoge luchtvochtigheidsgraad kent. De hitte wordt hierdoor misschien wat draaglijker. Een benauwend gevoel dat u in steden zoals Bangkok gaat meemaken is minder aan de orde in Madrid. Tijdens de winter kan het kwik in de stad flink dalen. Een gemiddelde temperatuur van zo’n 4 graden is een behoorlijk verschil met de zomertemperaturen. Soms kan het ook vriezen in de stad. In 2005 viel er zelfs een dik pak sneeuw. Meer dan dat er in de afglopen 20 jaar was gevallen. Het weer in de lente en herfst is misschien nog wel het meest aangenaam. Hoewel de twee seizoenen kort duren in de hoofdstad bieden ze wel de meest aangename temperaturen. De meeste toeristische activiteiten worden ook in september gehouden.


Interactief actueel weer Europa

Om het weer in Europa optimaal te kunnen bekijken bieden wij u een interactieve kaart van Europa. Deze service is het best te bekijken op uw volle scherm-breedte, maar wij houden u toch graag binnen onze site ;). Klik hier voor een volledige beleveing of gebruik het kaartje hieronder (aanbevolen).