Zoek land / plaats

Weer in Nederland,

Op deze pagina vindt u meer informatie over het actuele weer in Nederland. Wij hebben getracht om de weersinformatie zo gemakkelijk mogelijk aan u te presenteren door middel van een duidelijk symbool en stukje tekst. Voor Nederland hebben wij van meerdere plekken actuele weer informatie. Wij raden u aan om een plaats te kiezen onder het blok met weerinformatie.VAKANTIES

Boek uw vakanties

TIPS

Onze tips

WEER VIA SMS

Weer via sms

NIEUWSBRIEF

Meld u aan

SMS Weerbericht AAN NAAR 3010

Ontvang elke ochtend het actuele weer van vandaag en morgen op je mobiele telefoon.
(35 cent p.o.b. max. 1 sms per dag)

EMAIL NIEUWSBRIEF

Wekelijks een nieuwsbrief van weersverwachtingen.nl?
 • Actueel weerPijl naar data

HET WEER IN NEDERLAND

 • icons/temp_nodata.pngMax. temperatuur
  °C
 • icons/temp_nodata.pngMin. temperatuur
  °C
 • icons/wind_nodata.pngWindrichting / -kracht
  graden / m. per sec.
 • icons/0cloud.pngVochtigheid
  %
 • Weerbeschrijving
Ook op deze site beschikbaar:

Weersverwachting Nederland

Klimaat NederlandIn sfeer op vakantie? Boek nu bij Eliza was here!

Sorry! Er is geen informatie beschikbaar voor De Kooy, Netherlands.


For all our English speaking visitors

It's still work in progress, but we have some weather information available in English, most certainly also for Nederland, but you will have to look for it by changing country and city yourself. It's as good as real-time, so enjoy.


This is the current weather in De Kooy, Netherlands:

Sorry! Er is geen informatie beschikbaar voor De Kooy, Netherlands.

Het weer van Nederland is over het algemeen zeer wisselvallig. Regen en onweersbuien worden vaak afgewisseld met zeer zonnige dagen. Het weer van Nederland is dan ook een geliefd gespreksonderwerp. Mensen klagen bijna altijd over het weer. Toch kunnen de verschillende seizoenen zeer fraai zijn. De lente , waarin de zon zich vaak wat meer laat zien, is prachtig. Nederland met haar bloemencultuur is dan absoluut het bezoeken waard. Vooral in het westen, waar tijdens de lente veel bollenvelden in bloei staan, is het seizoen op haar mooist. Maar ook de steden van Nederland zijn fraai in die eerste lentemaanden. Mensen komen wat meer buiten, de cafe’s zetten hun terasen op en iedereen is wat gemoedelijker. Het weer van Nederland in de zomers kan ook erg mooi zijn. Het land beschikt over een langgestrekt strand aan de westkust waar het goed vertoeven is. Ook de meren in Friesland zijn in de zomermaanden een geliefde plek om te verpozen. Zomers kunnen vaak wel erg bewolkt zijn. Ook kan het veel regenen. Echte koude winters kent Nederland bijna niet meer. Sneeuwen doet het soms en vaak is het natte sneeuw die snel smelt. Ook de vriesdagen beginnen een beetje tot het verleden te behoren. Vriest het echter een paar dagen en nachten dan staat Nederland op zijn kop. De bekende Friese Elfstedentocht waar geschaatst kan worden op natuurijs is erg populair. Wanneer het inderdaad sneeuwt en vriest dan kan Nederland op zijn mooist zijn. Vaak gaan die perioden gepaard met helderblauwe luchten. Het weer van Nederland is dan ideaal om verfrissende wandelingen te maken in de bossen of over de stranden. Van de herfst moet je houden. Uiteraard zijn de bonte kleuren van de bossen prachtig om te zien. Wanneer de zon door de bewolking heen prikt is het erg aangenaam. Toch gaat de herfst meestal gepaard met stevige stormen en hevige regenval. Wat natuurlijk ook mooi kan zijn. Maar u moet van het weer van Nederland leren te houden.


Interactief actueel weer Europa

Om het weer in Europa optimaal te kunnen bekijken bieden wij u een interactieve kaart van Europa. Deze service is het best te bekijken op uw volle scherm-breedte, maar wij houden u toch graag binnen onze site ;). Klik hier voor een volledige beleveing of gebruik het kaartje hieronder (aanbevolen).