Zoek land / plaats

Weer in Oostenrijk,

Op deze pagina vindt u meer informatie over het actuele weer in Oostenrijk. Wij hebben getracht om de weersinformatie zo gemakkelijk mogelijk aan u te presenteren door middel van een duidelijk symbool en stukje tekst. Voor Oostenrijk hebben wij van meerdere plekken actuele weer informatie. Wij raden u aan om een plaats te kiezen onder het blok met weerinformatie.VAKANTIES

Boek uw vakanties

TIPS

Onze tips

WEER VIA SMS

Weer via sms

NIEUWSBRIEF

Meld u aan

SMS Weerbericht AAN NAAR 3010

Ontvang elke ochtend het actuele weer van vandaag en morgen op je mobiele telefoon.
(35 cent p.o.b. max. 1 sms per dag)

EMAIL NIEUWSBRIEF

Wekelijks een nieuwsbrief van weersverwachtingen.nl?
 • Actueel weerPijl naar data

HET WEER IN OOSTENRIJK

 • icons/temp_nodata.pngMax. temperatuur
  °C
 • icons/temp_nodata.pngMin. temperatuur
  °C
 • icons/wind_nodata.pngWindrichting / -kracht
  graden / m. per sec.
 • icons/0cloud.pngVochtigheid
  %
 • Weerbeschrijving

In sfeer op vakantie? Boek nu bij Eliza was here!

Sorry! Er is geen informatie beschikbaar voor Horsching Aus-Afb, Austria.


For all our English speaking visitors

It's still work in progress, but we have some weather information available in English, most certainly also for Oostenrijk, but you will have to look for it by changing country and city yourself. It's as good as real-time, so enjoy.


This is the current weather in Horsching Aus-Afb, Austria:

Sorry! Er is geen informatie beschikbaar voor Horsching Aus-Afb, Austria.

Het weer van Oostenrijk is onderhevig aan de seizoenen die het land kent. Net zoals in Nederland kent Oostenrijk de lente, zomer, herfst en winter. Het weer van Oostenrijk is in de zomer over het algemeen aangenaam en warm. In de nachten kan het wat koel worden. De winters zijn ook zonnig, maar het kan veel sneeuwen. In de zomer kan het erg hard regenen. Het weer van Oostenrijk in Alpen hangt van veel factoren af. Ten eerste is er de hoogte. Wanneer u op een berg van zo’n 3000 meter staat is het absoluut kouder dan wanneer u vanaf een hoogte van ongeveer 1000 meter de omgeving bewondert. Daarnaast is er ook een verschil in temperatuur tussen de noord- en zuidhellingen van de bergen. In de lente en herfst kan het weer van Oostenrijk worden beinvloedt door de warme Fohnwind die over de Alpen waait. Een stad als Innsbruck kent in de lente en herfst vaak zomerse temperaturen ten gevolgve van de Fohn. U kunt er dan gerust in een t-shirt rondlopen. Rondom Wenen en in de Danube vallei is het weer van Oostenrijk afhankelijk van oostenlijke winden. De koude wind uit Rusland kan in de wintermaanden zorgen voor een bittere kou. De zomers zijn erg warm. Een herfstdag kan erg fraai zijn in het gebied. De bladeren van de bomen hebben prachtige bonte kleuren. Mist komt er het gehele jaar voor. Het weer in het zuiden van Oostenrijk is een stuk warmer dan in de rest van het land. Het klimaat is daar ook geschikt voor wijnbouw. De winters zijn er echter net zo koud als in het noorden van het land. Neem dus altijd u skispullen mee naar Oostenrijk.


Interactief actueel weer Europa

Om het weer in Europa optimaal te kunnen bekijken bieden wij u een interactieve kaart van Europa. Deze service is het best te bekijken op uw volle scherm-breedte, maar wij houden u toch graag binnen onze site ;). Klik hier voor een volledige beleveing of gebruik het kaartje hieronder (aanbevolen).