Zoek land / plaats

Weer in Polen,

Op deze pagina vindt u meer informatie over het actuele weer in Polen. Wij hebben getracht om de weersinformatie zo gemakkelijk mogelijk aan u te presenteren door middel van een duidelijk symbool en stukje tekst. Voor Polen hebben wij van meerdere plekken actuele weer informatie. Wij raden u aan om een plaats te kiezen onder het blok met weerinformatie.VAKANTIES

Boek uw vakanties

TIPS

Onze tips

WEER VIA SMS

Weer via sms

NIEUWSBRIEF

Meld u aan

SMS Weerbericht AAN NAAR 3010

Ontvang elke ochtend het actuele weer van vandaag en morgen op je mobiele telefoon.
(35 cent p.o.b. max. 1 sms per dag)

EMAIL NIEUWSBRIEF

Wekelijks een nieuwsbrief van weersverwachtingen.nl?
 • Actueel weerPijl naar data

HET WEER IN POLEN

 • icons/temp_nodata.pngMax. temperatuur
  °C
 • icons/temp_nodata.pngMin. temperatuur
  °C
 • icons/wind_nodata.pngWindrichting / -kracht
  graden / m. per sec.
 • icons/0cloud.pngVochtigheid
  %
 • Weerbeschrijving
Ook op deze site beschikbaar:

Weersverwachting Polen

Klimaat PolenIn sfeer op vakantie? Boek nu bij Eliza was here!

Sorry! Er is geen informatie beschikbaar voor Katowice, Poland.


For all our English speaking visitors

It's still work in progress, but we have some weather information available in English, most certainly also for Polen, but you will have to look for it by changing country and city yourself. It's as good as real-time, so enjoy.


This is the current weather in Katowice, Poland:

Sorry! Er is geen informatie beschikbaar voor Katowice, Poland.

Eigenlijk is het weer in Polem niet zo heel erg bijzonder. Het is in ieder geval geen land om lekker van de zon , zee en het strand te genieten. En wilt u dat toch doen dan moet in in het westen van het land zijn. Bij Koszalin zit u vlak aan zee, maar reken niet teveel op mediterrane temperaturen. Gemiddeld ligt de temperatuur in de zomer rond de 22 graden in Polen. En aan de kust is dat natuurlijk een klein beetje kouder. Uietraard kan het er ook wel eens heet worden maar slechts eenmaal beriekte het kwik de 40 graden. En dat was in het zuidelijk gelegen Wroclaw. Bijna een eeuw geleden. In 1921 om precies te zijn. Overigens is het in het zuiden vaak wat warmer dan in het noorden en oosten van het land. Dat komt voornamelijk omdat het gebied beschut is door omliggende bergen. Het warmst wordt het echter in het midden van het land. Voor de zon en hitte moet u tijdens de zomer dus naar het midden van Polen gaan. Wilt u met alle geweld Polen in de winter bezoeken dan moet u dat zker doen. Hou er echter rekening mee dat de winters strenger worden narmate u meer naar het oosten trekt. Ze duren daar ook beduidend langer. Zo duurt de winter aan de Baltische zee zo’n 2 maanden en meer naar het oosten, in het Tatragebergte zelfs 6 maanden. De gemiddelde wintertemperatuur blijft overigens in het gehele land iets boven het vriespunt liggen. Tijdens de Poolse nachten vriest het over het algemeen weer wel. Dat wordt dus een stel dikke dekens uitzoeken en met een beetje geluk wakker worden in een wit Polen. Want sneeuwen doet het veel. In het wetsen ongeveer 30 dagen per jaar en in het verre oosten waar de Tatrabergen liggen zelfs 145 dagen ber jaar. Wellicht leuk om eens op wintersport naar Polen te gaan.


Interactief actueel weer Europa

Om het weer in Europa optimaal te kunnen bekijken bieden wij u een interactieve kaart van Europa. Deze service is het best te bekijken op uw volle scherm-breedte, maar wij houden u toch graag binnen onze site ;). Klik hier voor een volledige beleveing of gebruik het kaartje hieronder (aanbevolen).