Zoek land / plaats

Weer in Rusland,

Op deze pagina vindt u meer informatie over het actuele weer in Rusland. Wij hebben getracht om de weersinformatie zo gemakkelijk mogelijk aan u te presenteren door middel van een duidelijk symbool en stukje tekst. Voor Rusland hebben wij van meerdere plekken actuele weer informatie. Wij raden u aan om een plaats te kiezen onder het blok met weerinformatie.VAKANTIES

Boek uw vakanties

TIPS

Onze tips

WEER VIA SMS

Weer via sms

NIEUWSBRIEF

Meld u aan

SMS Weerbericht AAN NAAR 3010

Ontvang elke ochtend het actuele weer van vandaag en morgen op je mobiele telefoon.
(35 cent p.o.b. max. 1 sms per dag)

EMAIL NIEUWSBRIEF

Wekelijks een nieuwsbrief van weersverwachtingen.nl?
 • Actueel weerPijl naar data

HET WEER IN RUSLAND

 • Max. temperatuur
  °C
 • Min. temperatuur
  °C
 • Windrichting / -kracht
  graden / m. per sec.
 • Vochtigheid
  %
 • Weerbeschrijving
Ook op deze site beschikbaar:

Weersverwachting Rusland

Klimaat RuslandIn sfeer op vakantie? Boek nu bij Eliza was here!

Wij hebben momenteel geen data van deze plaats en het lijkt erop dat er momenteel geen stations zijn die betrouwbare data kunnen leveren in dit gebied. Excuus voor het ongemak.


For all our English speaking visitors

It's still work in progress, but we have some weather information available in English, most certainly also for Rusland, but you will have to look for it by changing country and city yourself. It's as good as real-time, so enjoy.


Rusland is een waanzinnig groot land en het weer verschilt dan ook nogal per gebied. In Moskou kan het tijdens de donkere winternachten al zo’n -15 graden vriezen maar in Siberie is het natuurlijk nog een stuk kouder. Gaat u tijdens de winter aan de Kaspische Zee bivakkeren dan is het weer een stuk aangenamer. En helemaal lekker wordt het daar in de zomer. U krijgt te maken met mediterrane temperaturen die vergelijkbaar zijn met het weer in Spanje en Zuid-Frankrijk. Het kwik kan wel oplopen tot zo’n dertig graden. Heerlijk genieten dus aan die zee. Beetje kaviaar erbij, een ijskoude wodka en klaar bent u. Misschien voelt u zich wel een beetje als de oude tsaren die daar veel vakantieverblijven hebben gebouwd. En wellicht is er net eentje daarvan die is omgebouwd tot hotel. Daar moet u dus wezen. Maar ook in het noorden van het land, aan de Barentszee is het tijdens de zomer genieten geblazen. Daar kan het ook wel zo’n dertig graden worden. En is dat te warm dan moet u een duik in de zee nemen. Er zijn vast niet veel mensen in uw omgeving die kunnen zeggen dat ze ooit een duik in de Barentszee hebben genomen. Moskou is natuurlijk de stad die u zeker gaat bezoeken wanneer u naar Rusland op vakantie gaat. Weet dan dat de gemiddelde jaartemperatuur op 5 graden ligt. In de zomer kan het zo’n 24 graden worden en de winters laten het kwik tot ver onder het nulpunt dalen. Reken darnaast op veel sneeuw. En in het zuiden , aan de Kaspische Zee waar het in de zomert zo heerlijk warm kan worden , moet u tijdens de winter rekenen op een beetje vrieskou. Natuurlijk ook heel fraai om dat prachtige gebied aan de Kapische Zee te bezoeken. En reken er maar op dat er dan ook sneeuw ligt. Het wordt er wellicht alleen maar mooier.


Interactief actueel weer Europa

Om het weer in Europa optimaal te kunnen bekijken bieden wij u een interactieve kaart van Europa. Deze service is het best te bekijken op uw volle scherm-breedte, maar wij houden u toch graag binnen onze site ;). Klik hier voor een volledige beleveing of gebruik het kaartje hieronder (aanbevolen).