Zoek land / plaats

Weer in Tsjechie,

Op deze pagina vindt u meer informatie over het actuele weer in Tsjechie. Wij hebben getracht om de weersinformatie zo gemakkelijk mogelijk aan u te presenteren door middel van een duidelijk symbool en stukje tekst. Voor Tsjechie hebben wij van meerdere plekken actuele weer informatie. Wij raden u aan om een plaats te kiezen onder het blok met weerinformatie.VAKANTIES

Boek uw vakanties

TIPS

Onze tips

WEER VIA SMS

Weer via sms

NIEUWSBRIEF

Meld u aan

SMS Weerbericht AAN NAAR 3010

Ontvang elke ochtend het actuele weer van vandaag en morgen op je mobiele telefoon.
(35 cent p.o.b. max. 1 sms per dag)

EMAIL NIEUWSBRIEF

Wekelijks een nieuwsbrief van weersverwachtingen.nl?
 • Actueel weerPijl naar data

HET WEER IN TSJECHIE

 • Max. temperatuur
  °C
 • Min. temperatuur
  °C
 • Windrichting / -kracht
  graden / m. per sec.
 • Vochtigheid
  %
 • Weerbeschrijving
Ook op deze site beschikbaar:

Weersverwachting Tsjechie

Klimaat TsjechieIn sfeer op vakantie? Boek nu bij Eliza was here!

Wij hebben momenteel geen data van deze plaats en het lijkt erop dat er momenteel geen stations zijn die betrouwbare data kunnen leveren in dit gebied. Excuus voor het ongemak.


For all our English speaking visitors

It's still work in progress, but we have some weather information available in English, most certainly also for Tsjechie, but you will have to look for it by changing country and city yourself. It's as good as real-time, so enjoy.


Tsjechie is een behoorlijk bergachtig land en zoals u weet is het weer in de bergen nu eenmaal anders dan op het plaate land. Kijk maar eens naar de gemiddelde temperaturr van Tsjechie. Die schommelt rond de 7 en 9 graden. In de bergen, zeg maar Sudetenland, ligt die gemidelde jaartemperatuur een stuk lager. U heeft daar te maken met een gemiddelde van 2 graden. Een stuk kouder dus over het algemeen. Deze gemiddelde jaartemperatuur wordt gevormd door warme tot hete zomers en vrij strenge winters waarin het behoorlijk kan vriezen en sneeuwen. De zomers zijn vooral heet op de plaatsen waar geen bergen zijn. Een stad als Praag is behoorlijk warm in de zomer. De temperatuur kan er oplopen tot zo’n 40 graden. En dat is behoorlijk warm om optimaal te kunnen genieten van al het moois dat de stad biedt. Maar het allerwarmst gaat u het krijgen in de vallei van de Morava. De hoogste temperatuur ooit gemeten bedraagt dat 42 graden. Veel plezier! Meer verkoeling tijdens de zomer vindt u in de bergen. Het is er gemiddeld een stuk of 6 graden kouder dat in steden zoals Praag. Wat meer geschikt dus om lange wandelingen door de mooie bergen van Tsjechie te maken. Winters zijn koud in Tsjechie. Hier geldt een gemiddelde van -5 graden. En uiteraard wordt het wanneer u naar de bergen trekt nog een stuk kouder tijdens de wintermaanden. Het koudst was het ooit in het zuiden van het land. Daar werd een temperatuur van -42 graden gemeten. Maar ook steden zoals Praag die u zeker moet bezoeken zijn koud in de winter. Soms kan het kwik wel dalen tot -25 graden. Maar gelukkig zijn dit uitzonderingen. Wat geen uitzondering is in Tsjechie is de sneeuw die valt. Praag is prachtig onder een dik pak sneeuw. En misschien is dit jaargetijde ook wel het mooist om de stad te bezoeken. Maar u moet natuurlijk wel een beetje tegn de kou kunnen.


Interactief actueel weer Europa

Om het weer in Europa optimaal te kunnen bekijken bieden wij u een interactieve kaart van Europa. Deze service is het best te bekijken op uw volle scherm-breedte, maar wij houden u toch graag binnen onze site ;). Klik hier voor een volledige beleveing of gebruik het kaartje hieronder (aanbevolen).