Zoek land / plaats

Weer in Turkije,

Op deze pagina vindt u meer informatie over het actuele weer in Turkije. Wij hebben getracht om de weersinformatie zo gemakkelijk mogelijk aan u te presenteren door middel van een duidelijk symbool en stukje tekst. Voor Turkije hebben wij van meerdere plekken actuele weer informatie. Wij raden u aan om een plaats te kiezen onder het blok met weerinformatie.VAKANTIES

Boek uw vakanties

TIPS

Onze tips

WEER VIA SMS

Weer via sms

NIEUWSBRIEF

Meld u aan

SMS Weerbericht AAN NAAR 3010

Ontvang elke ochtend het actuele weer van vandaag en morgen op je mobiele telefoon.
(35 cent p.o.b. max. 1 sms per dag)

EMAIL NIEUWSBRIEF

Wekelijks een nieuwsbrief van weersverwachtingen.nl?
 • Actueel weerPijl naar data

HET WEER IN TURKIJE

 • icons/temp_nodata.pngMax. temperatuur
  °C
 • icons/temp_nodata.pngMin. temperatuur
  °C
 • icons/wind_nodata.pngWindrichting / -kracht
  graden / m. per sec.
 • icons/0cloud.pngVochtigheid
  %
 • Weerbeschrijving
Ook op deze site beschikbaar:

Weersverwachting Turkije

Klimaat TurkijeIn sfeer op vakantie? Boek nu bij Eliza was here!

Sorry! Er is geen informatie beschikbaar voor Izmir / Cigli, Turkey.


For all our English speaking visitors

It's still work in progress, but we have some weather information available in English, most certainly also for Turkije, but you will have to look for it by changing country and city yourself. It's as good as real-time, so enjoy.


This is the current weather in Izmir / Cigli, Turkey:

Sorry! Er is geen informatie beschikbaar voor Izmir / Cigli, Turkey.

Het weer van Turkije valt niet eenvoudig te omschrijven. Het land is gewoon te groot en het weer verschilt enorm per gebied. Het weer in Istanbul is eigenlijk het meest aangenaam in de herfst en lente. In de lente staan de tulpen in bloei en het is niet te warm om een forse wandeling langs de bezienswaardigheden en bazaars te maken. Het weer van Turkije in de zomer en winter is behoorljk verschillend. Het kan koud zijn en sneeuwen in de wintermaanden terwijl de zomers erg heet zijn. Aan de zuidelijke kustgebieden, zoals de Egeische- en Middellandse Zee, is het weer van Turkijke een beetje hetzelfde als in de Zuid – Europese landen. De zomers zijn er warm en de winters mild. Voor een zon- en zeevakantie kunt u eigenlijk het hele jaar door in Turkije terecht. Het gebied is niet voor niets erg populair onder zon- en strandliefhebbers. Heel anders is het weer van Turkije in de binnenlanden. Daar zijn de zomers verstikkend heet en de winters erg koud. U moet absoluut rekeningen houden met de seizoenen wanneer u de binnenlanden van Turkije gaat bezoeken. Het is er absoluut prachtig , maar u dient wel gekleed te zijn. Goreme is een erg mooie vallei in het binnenland van Turkije. In de winter kunnen de rotswoningen in de vallei bedekt zijn onder een laag witte sneeuw. Erg fraai , maar zorg wel voor mutsen en sjalen. Het weer van Turkije aan de kust van de Zwarte Zee lijkt een beetje op het weer van Nederland. Het kan er veel regenen en ook mist komt veel voor. De zomers aan de Zwarte Zeekust zijn echter wel weer erg warm. Maar goed, u zit aan zee, dus de verkoeling is niet ver weg.


Interactief actueel weer Europa

Om het weer in Europa optimaal te kunnen bekijken bieden wij u een interactieve kaart van Europa. Deze service is het best te bekijken op uw volle scherm-breedte, maar wij houden u toch graag binnen onze site ;). Klik hier voor een volledige beleveing of gebruik het kaartje hieronder (aanbevolen).