Zoek land / plaats

Weer in Zuid-afrika,

Op deze pagina vindt u meer informatie over het actuele weer in Zuid-afrika. Wij hebben getracht om de weersinformatie zo gemakkelijk mogelijk aan u te presenteren door middel van een duidelijk symbool en stukje tekst. Voor Zuid-afrika hebben wij van meerdere plekken actuele weer informatie. Wij raden u aan om een plaats te kiezen onder het blok met weerinformatie.VAKANTIES

Boek uw vakanties

TIPS

Onze tips

WEER VIA SMS

Weer via sms

NIEUWSBRIEF

Meld u aan

SMS Weerbericht AAN NAAR 3010

Ontvang elke ochtend het actuele weer van vandaag en morgen op je mobiele telefoon.
(35 cent p.o.b. max. 1 sms per dag)

EMAIL NIEUWSBRIEF

Wekelijks een nieuwsbrief van weersverwachtingen.nl?
 • Actueel weerPijl naar data

HET WEER IN ZUID-AFRIKA

 • Max. temperatuur
  °C
 • Min. temperatuur
  °C
 • Windrichting / -kracht
  graden / m. per sec.
 • Vochtigheid
  %
 • Weerbeschrijving

In sfeer op vakantie? Boek nu bij Eliza was here!

Wij hebben momenteel geen data van deze plaats en het lijkt erop dat er momenteel geen stations zijn die betrouwbare data kunnen leveren in dit gebied. Excuus voor het ongemak.


For all our English speaking visitors

It's still work in progress, but we have some weather information available in English, most certainly also for Zuid-afrika, but you will have to look for it by changing country and city yourself. It's as good as real-time, so enjoy.


Hoewel het weer over het algemeen door veel mensen als zeer lekker wordt ervaren kent Zuid-Afrika verschillende weertypes. Het hangt er dus een beetje vanaf waar u zich bevindt tijdens uw bezoek aan het prachtige land. Een stad als Kaapstad die aan de kust ligt kent eigenlijk het gehele jaar door heerlijk weer. Daar gaat u in de zomer te maken krijgen met temepraturen die rond de 26 graden schommelen. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur rond de 10 graden. En dat is nog steeds heel erg lekker natuurlijk. Het zijn tenslotte gemiddelden, wat betekent dat het tijdens de winter in Kaapstad ook wel zo’n 20 graden kan worden. De koudste maand van Zuid-Afrika is gek genoeg juli. In de hoogvlakten van de binnenlanden kan het dan zelfs vriezen. Bethlehem ken bijvoorbeeld een gemiddelde van -3 graden tijdens de winter. Vergelijkt u dat maar eens met een stad als Kaapstad. En nog kouderr is het in Lesotho, daar is de gemiddelde temperatuur – 5 graden in de winter. Maar ook kan het soms in die bergen van het binnenland -12 graden worden. Wilt u de groene steppe van Zuid-Afrika graag aanschouwen tijdens hevige regenbuien dan moet u naar het oosten van het land gaan. Swaziland bijvoorbeeld kent een gemiddelde neerslag van ruim 1300mm per jaar. Houdt u niet van regen blijf dan gewoon aan de zuidkust. Daar regent het zelden. Onweren doet het overigens ook behoorlijk veel in Zuid-Afrika. Vooral bij de Drakensbergen kunt u het gedonder goed horen. En natuurlijk is zoiets wel een prachtige ervaring. De ondergaande zon, die haar roze licht over de bergen geeft wordt opgevolgd door zwaar gedonder. Hier is een fototoestel niet genoeg. U heeft een camera met audio nodig.


Interactief actueel weer Europa

Om het weer in Europa optimaal te kunnen bekijken bieden wij u een interactieve kaart van Europa. Deze service is het best te bekijken op uw volle scherm-breedte, maar wij houden u toch graag binnen onze site ;). Klik hier voor een volledige beleveing of gebruik het kaartje hieronder (aanbevolen).