Zoek land / plaats

Weer in Zwitserland,

Op deze pagina vindt u meer informatie over het actuele weer in Zwitserland. Wij hebben getracht om de weersinformatie zo gemakkelijk mogelijk aan u te presenteren door middel van een duidelijk symbool en stukje tekst. Voor Zwitserland hebben wij van meerdere plekken actuele weer informatie. Wij raden u aan om een plaats te kiezen onder het blok met weerinformatie.VAKANTIES

Boek uw vakanties

TIPS

Onze tips

WEER VIA SMS

Weer via sms

NIEUWSBRIEF

Meld u aan

SMS Weerbericht AAN NAAR 3010

Ontvang elke ochtend het actuele weer van vandaag en morgen op je mobiele telefoon.
(35 cent p.o.b. max. 1 sms per dag)

EMAIL NIEUWSBRIEF

Wekelijks een nieuwsbrief van weersverwachtingen.nl?
 • Actueel weerPijl naar data

HET WEER IN ZWITSERLAND

 • icons/temp_nodata.pngMax. temperatuur
  °C
 • icons/temp_nodata.pngMin. temperatuur
  °C
 • icons/wind_nodata.pngWindrichting / -kracht
  graden / m. per sec.
 • icons/0cloud.pngVochtigheid
  %
 • Weerbeschrijving

In sfeer op vakantie? Boek nu bij Eliza was here!

Sorry! Er is geen informatie beschikbaar voor Saint Gallen-Altenrhein, Switzerland.


For all our English speaking visitors

It's still work in progress, but we have some weather information available in English, most certainly also for Zwitserland, but you will have to look for it by changing country and city yourself. It's as good as real-time, so enjoy.


This is the current weather in Saint Gallen-Altenrhein, Switzerland:

Sorry! Er is geen informatie beschikbaar voor Saint Gallen-Altenrhein, Switzerland.

In Zwitserland is het over het algemeen maar een paar graden kouder dan in Nederland. Maar er is wel een beduidend groter verschil tussen de zomer- en wintertemperatuur. Daarnaast hangt het weer ook erg sterk af van waar u zich bevindt in het bergrijke land. En die verschillen kunnen heel erg rap gaan. Rond Lugana bijvoorbeeld kunt u palmbomen aantreffen. Maar trekt u zo’n 30 kilometer de bergen in dan is het gedaan met dit soort vegetatie. Palmbomen groeien niet in de bergen en al helemaal niet bij koude temperaturen. Wanneer u naar de bergen in Zwitserland gaat dan krijgt u het elke 100 meter een halve graad kouder. Bovendien is het verschil tussen de dag- en nachttemperatuur behoorlijk fors in de bergen. In de Jura en het Mittelland van Zwitserland bedragen die verschillen in temperatuur een stuk minder. In de bergen moet u wanneer u gaat slapen absoluut een dikke pyama aantrekken. In een stad als Geneve hoeft dat niet echt. Regenen doet het natuurlijk ook in Zwitserland. Natuurlijk valt er in de bergen wat meer dan op het platteland, maar ook daar kan het tijdens de herfst wel eens flink regenen. En in de winter moet u natuurlijk rekening houden met sneeuw. En meestal valt deze met bakken uit de hemel. Helemaal in de wintersportgebieden van het land. En dat is natuurlijk alleen maar het weer dat u verlangt van Zwitserland. U gaat er waarschijnlijk alleen maar naar toe om te skien. Maar vergeet ook niet dat het land in de zomer prachtig is. Bij het meer van Lugano is het absoluut genieten tijdens de zomermaanden. En ook de Alpen zijn natuurlijk erg fraai om gewoon met bergschoenen af te dalen.


Interactief actueel weer Europa

Om het weer in Europa optimaal te kunnen bekijken bieden wij u een interactieve kaart van Europa. Deze service is het best te bekijken op uw volle scherm-breedte, maar wij houden u toch graag binnen onze site ;). Klik hier voor een volledige beleveing of gebruik het kaartje hieronder (aanbevolen).